2021. február 2., kedd

Cook kapitány és a Csendes-óceán felfedezése /Nagy felfedezők/ - Jelenlegi ára: 850 Ft


"Könyvünk bemutatja James Cook kapitány felfedezéseit és azok hátterét. A művészek segítségével, akik elkísérték a felfedezőt három utazására, egy minden ízében egzotikus világba nyerhetünk betekintést. 1768 és 1780 között, alig több mint tíz év leforgása alatt, nagyjából bevégezte azt a munkát, mely Kolumbusz korában vette kezdetét:
* Felfedezte és feltérképezte Új-Zélandot * Felfedezte és feltérképezte Ausztrália keleti partvidékét és számos csendes-óceáni szigetet * Bebizonyította, hogy nem létezhet egy lakható „ Nagy Déli Kontinens”
Az első tudományos alapokon ténykedő európai felfedezőként sokat profitált a kor figyelemre méltó felfedezéseiből, felhasználva:
* A földrajzi hosszúság meghatározásának új módszerét, az akkor feltalált tengerészeti kronométer segítségével * Az új élelmezési eljárásokat, melyek a tengerészek egészségének megóvását célozták
Cook, akit harmadik útja során, Hawaii-on ért utol végzete, a felvilágosodás korának hősévé emelkedett – mely éppúgy volt a háború és a növekvő társadalmi feszültségek kora is. Cook felfedezéseknek színes történelmi tabló szolgáltatott hátteret, kezdetben az Angliával rivalizáló Franciaországgal és Spanyolországgal, azt követően pedig a brit amerikai kolóniák függetlenségi törekvéseivel.
Gazdagon illusztrált ismeretterjesztő könyv nagyobb gyerekeknek.
Alexandra Kiadó, 1998
30 oldal
A könyv kifogástalan állapotú.
Kérem, tekintse meg többi mesekönyvemet is, és válogasson kedvére!
Személyes átvétel rákosszentmihályi lakcímemen vagy az Örs vezér téren, vagy előre utalás után postázom (a legkedvezőbb postai díjszabás szerint).

Jelenlegi ára: 850 Ft
Az aukció vége: 2021-02-02 14:43 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése