2020. augusztus 24., hétfő

Term. kék korall marokkőnek, ezotériához, ékszerbe - Jelenlegi ára: 3 000 Ft

KORALL
természetes kék
marokkőnek, ezotériához, dísznek, ékszerbe is beépíthető.  
Súlya: 11, 82 gramm
Méretei: 39x33x9 mm, Majdnem tökéletes sík szelet, lekerekített élekkel.
A Korall hatásai a fáma szerint:
A fehér és piros korallok szénsavas mészkőből, a fekete és kék változatok viszont szerves szaruanyagból állnak.  
A görög mitológiában a gorgók, köztük, Medusza is elátkozott szépséges leányok voltak, Athéné változtatta őket kígyóhajú, pikkelyes, éles fogú szörnyekké. A legenda szerint Medusza bűvös erejétől született korall is az átkok távol tartásában segített.
A görögök a hajó orrába szegezett korallal védték magukat a viharoktól. De a mediterrán országokban a házak falára is aggattak korallt, főként pirosat, hogy elűzzék a rémálmokat, a villámlást, az ártó szellemeket és a démonokat, semlegesítsék a szemmel verést.
Az ókori mediterrán népekhez hasonlóan Egyiptomban is a fogak fehérítésére korallból, vörös achátból, habkőből vagy tojáshéjból nyert dörzshatású port kevertek össze illatos folyadékkal.
A korall ősidők óta erős védőkő. A vörös korall az anyaságot szimbolizálja. Úgy tartották, hogy minden várandós kismamának hordania kell egy vörös korall nyakláncot, amely biztosítja a gyermek egészséges fejlődését az anyaméhben, megkönnyíti a szülést, és a szeretet meleg rezgése egész életében megmarad. A korallt kisgyermekeknél láz jelzőjeként használták, illetve védelmezőként.
A korall alkalmazható még a depresszió ellen, segít a belső harmónia kialakításában, ugyanakkor növeli a szexuális étvágyat. Jótékonyan hat a koleszterinszintre a súlyproblémákra, aggodalmakra és rémálmokra.
A fehér korall a csontproblémákra és húgyúti betegségekre javallott. Lelki hatásai: nyomasztó lehangoló érzéseket tisztítja.
A rózsaszín korall kedvező hatással van a szívritmuszavarokra, segít eltávolítani a méreganyagokat és csökkenti a végtag fájdalmakat.
A fekete korall a daganatos megbetegedésben segít, illetve lelki-energetikai hatásai vannak, véd a rosszindulatú emberek fondorkodásaitól és a negatív célzatú mágiától.
Más leírás szerint:
Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra, szívcsakra
Csillagjegy: Halak
A korall a vérképre van hatással, anémia (vérszegénység) esetén is. Hatására szervezetünk könnyebben termeli az ellenálló képességhez nélkülözhetetlen fehérvérsejteket. Stabilizálja a vérnyomást. Fertőzésveszély és köhögés ellen is használhatjuk. Szabályozza a nyirokkeringést, és segít a nyirokmirigyek betegsége esetén. Enyhíti a vérzési zavarokat.
A korall befolyást gyakorol a légutakra is: erősíti a hörgőket, segít légszomj és köhögés esetén (beleértve a szamárköhögést is). Csökkenti az epekövek kialakulásának esélyét. Levezeti a bélproblémákat, segíti a salaktalanítást és a súllyproblémákat. Hatással van a petefészekre, fokozza a termékenységet, és enyhíti a klimaxos panaszokat. Szenilitás és időskori gyengeség esetén is alkalmazhatjuk.


Jelenlegi ára: 3 000 Ft
Az aukció vége: 2020-08-24 23:26 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése